Expat studio Amsterdam

De eigenaren van een monumentaal pand in Amsterdam Centrum wilden de begane grond prettig bewoonbaar maken voor expats. In de bestaande situatie was de ruimte voorzien van een verlaagd plafond en ingedeeld in meerdere kleine kamers. Ten bate van de ruimtelijkheid en functionaliteit is de gehele bel-etage naar ontwerp van FELD gerenoveerd.

In het project is steeds gezocht naar slimme ontwerpoplossingen om praktisch met de beperkte ruimte van de studio om te gaan. De van nature meer donkere delen in de studio zijn voorzien van de badkamer en een deel van de keuken. De badkamer sluit aan op een garderobekast die  ingebouwd is in een semi-gesloten slaap-unit. Om de toegang tot deze unit functioneel te houden en een gevoel van openheid te creëren is deze voorzien van deuren. In de uitvoering is gewerkt met een rustig palet aan basismaterialen en -kleuren. Het resultaat is een beleving van ruimtelijkheid en functioneel comfort op slechts 35 vierkante meter in hartje Amsterdam.

 

 

 

 

Anton en Jolande \\

“Door de kleine ruimtes leken de mogelijkheden voor onze te verhuren studio beperkt. FELD kwam echter met 6 zeer uiteenlopende ideeën. Elke optie uitgebreid doordacht, voorzien van creatieve oplossingen voor de beperkte ruimte. Door neutrale kleuren, een praktische lay-out, vaste inbouwelementen en behoud van de klassieke Amsterdamse plafondbalken wil elke expat hier wel wonen.”