Loft Amsterdam

De eigenaren van dit appartement in een voormalige fabriek vroegen FELD hun woonwensen in een totaalplan te integreren. De oude structuur van de woning met een enkele slaapkamer in het souterrain sloot onvoldoende aan op de gezinsuitbreiding die hen te wachten stond.

Na de casco verbouwing zijn in het souterrain twee kinderkamers gecreëerd. Op de begane grond worden de keuken en woonkamer verbonden door een ‘cocon’ waarin verschillende -meer private functies- samenkomen. De constructie van houtbouw, glas en staal biedt ruimte voor de ouderslaapkamer, badkamer, toilet, walk-in closet en wasruimte. In de cocon wordt op een verspringende manier gebruik gemaakt van de enorme hoogte van het pand. Dit versterkt het gevoel van meerdere zones binnen de ruimte en hierdoor is tevens veel opbergruimte gecreëerd.

 

Fotografie: Ossip van Duivenbode