Oplossing speelhoek Amsterdam

Voor dit jonge gezin uit Amsterdam werd het tijd hun bovenwoning te verruilen voor een woning met wat meer comfort. De aangekochte woning aan de Bickerswerf voldeed in veel opzichten aan hun wensen, maar miste wat praktische invulling.

Dit eigentijdse stel houdt van koken en avondenlang tafelen met vrienden en familie. Ook vinden zij het belangrijk dat de kleintjes zich goed vermaken, zonder dat de leefruimte aanvoelt als een speelpaleis. FELD ontwierp voor deze woning een semi-gesloten speelhoek waarin naar hartelust gespeeld kan worden.

De in de leefruimte gecreëerde scheidingswand – die tevens dienst doet als kast – zorgt voor meer geborgenheid aan de grote eettafel. Door het element niet helemaal aansluitend te maken op de huidige structuur, is er vanuit de keuken makkelijk contact mogelijk met de spelende kindjes. Door ditzelfde element bij het plafond wél aansluitend te maken en af te stuken, integreert de oplossing naadloos met de bestaande architectuur.

 

 

Marieke: “Ideeën en combinaties met lef waar we niet snel zelf opgekomen zouden zijn, en waardoor we nu iedere dag nog meer van ons huis genieten!”

 

DIENSTEN

  • Ruimtelijk ontwerp
  • Indelingsvoorstel
  • Meubelontwerp
  • 3D impressies
  • Meubeladvies